Μπιλιάρδο info.gr. Τα πάντα για το Μπιλιάρδο

ONLINE ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΠΙΣΩ

Μπιλιάρδο στο ίντερνετ

 

 

Μπιλιάρδο στο ίντερνετ

ΚΑΝΟΝΕΣ

Το μπιλιάρδο που παίζεται στις περισσότερες αίθουσες μπιλιάρδου στο ίντερνετ είναι το οχτάμπαλο αμερικάνικο μπιλιάρδο και ισχύουν οι ίδιοι πάνω κάτω κανόνες προσαρμοσμένοι ώστε να μπορεί να παιχτεί το μπιλιάρδο στο ίντερνετ. Σας παραθέτουμε τους κανόνες για το μπιλιάρδο που ισχύουν στην αίθουσα Play89 αλλά οι ίδιοι ισχύουν στις μεγαλύτερες αίθουσες που σας δίνουν την δυνατότητα να παίξετε μπιλιάρδο στο ίντερνετ.

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΚΑΝΟΝΕΣ


Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ρίξετε όλες τις μπάλες σας στις τσέπες (τρύπες) του τραπεζιού. Οι μπάλες 1-7 ονομάζονται μονόχρωμες και οι μπάλες 9-15 ονομάζονται δίχρωμες. Όταν βάλετε όλες τις μπάλες σας στις τρύπες τότε επιτρέπεται να βάλετε την μπάλα Νο 8 σε μία τσέπη για να κερδίσετε.


Σπάσιμο του αρχικού τρίγωνου με τις μπάλες στο μπιλιάρδο στο ίντερνετ

Ο παίκτης που θα "σπάσει" το τρίγωνο με τις μπάλες επιλέγεται τυχαία από το σύστημα. Στη συνέχεια, η σειρά για το σπάσιμο προχωρεί διαδοχικά, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο νικητής του προηγούμενου παιχνιδιού. Το σπάσιμο, για να είναι έγκυρο, πρέπει να γίνει με τη λευκή μπάλα. Αν το σπάσιμο δεν είναι έγκυρο, η σειρά περνά στον επόμενο παίκτη και οι μπάλες που έχουν μπει σε τσέπες παραμένουν στις τσέπες.

Αν ο παίκτης που εκτέλεσε το σπάσιμο έχει βάλει με επιτυχία τις μπάλες στις τσέπες (εκτός από τη λευκή μπάλα και την μπάλα Νο 8, βέβαια), θα συνεχίσει να παίζει. Αν ο παίκτης δεν είναι σε θέση να συνεχίσει, η σειρά περνά στον αντίπαλο. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή μεταξύ μονόχρωμων και δίχρωμων παραμένει ανοικτή στην αρχή κάθε σειράς.

Επιλογή μεταξύ μονόχρωμων και δίχρωμων

Η επιλογή μεταξύ μονόχρωμων και δίχρωμων δεν γίνεται στο σπάσιμο, αλλά μόλις μπει η πρώτη μπάλα σε τσέπη. Αν ο παίκτης βάλει στις τσέπες μία μονόχρωμη και μία δίχρωμη μπάλα με το ίδιο χτύπημα, θα πρέπει να επιλέξει την ομάδα που θέλει για το επόμενο χτύπημα. Όταν η επιλογή είναι ακόμη ανοικτή και χτυπηθεί η μπάλα Νο 8, αυτό θεωρείται φάουλ. Στην περίπτωση αυτή, η σειρά περνά στον επόμενο παίκτη με ελεύθερη τοποθέτηση της μπάλας. Όλες οι μπάλες που μπήκαν σε τσέπες από το φάουλ θα παραμείνουν στις τσέπες - επομένως, η επιλογή παραμένει ανοικτή. Η εισαγωγή της μπάλας Νο 8 σε τσέπη με μη έγκυρο χτύπημα έχει ως αποτέλεσμα την αυτόματη ήττα.

Μετά την επιλογή της ομάδας της μπάλας, αν χτυπήσετε μπάλα του άλλου παίκτη πριν χτυπήσετε δική σας μπάλα, θα χάσετε τη σειρά σας. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, όλες οι μπάλες που μπήκαν σε τσέπες θα παραμείνουν στις τσέπες και ο παίκτης στον οποία περνά η σειρά μπορεί να τοποθετήσει τη λευκή μπάλα στη θέση που θέλει.

Τι θεωρείται έγκυρο στο μπιλιάρδο στο ίντερνετ


Ένα χτύπημα θεωρείται έγκυρο όταν:

Ο παίκτης, ο οποίος παίζει όταν έχει έρθει η σειρά του, χτυπάει μία ή περισσότερες μπάλες που ανήκουν στη δική του ομάδα πρώτα, πριν χτυπήσει μπάλα της άλλης ομάδας ή την μπάλα Νο 8.
Η λευκή μπάλα ακουμπά στη σπόντα πριν χτυπήσει μπάλα της σωστής ομάδας.

Ένα χτύπημα θεωρείται μη έγκυρο όταν:

Η λευκή μπάλα έχει μπει σε τσέπη. Αυτό είναι γνωστό και ως "σκρατς".
Η μπάλα Νο 8 χτυπήθηκε πρώτη από τη λευκή μπάλα, εκτός αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Μια μπάλα της άλλης ομάδας χτυπήθηκε πρώτη από τη λευκή μπάλα.
Η λευκή μπάλα δεν χτύπησε ούτε σπόντα ούτε μπάλα της ομάδας σας (ή οποιαδήποτε άλλη έγκυρη θέση).


Οι συνέπειες από την εκτέλεση ενός μη έγκυρου χτυπήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εκτέλεση ενός μη έγκυρου χτυπήματος θεωρείται φάουλ. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά περνά στον επόμενο παίκτη. Ο επόμενος παίκτης θα πάρει την μπάλα στο χέρι - δηλαδή, θα μπορεί να την τοποθετήσει σε όποια θέση επιθυμεί και να εκτελέσει τη βολή του από εκείνη τη θέση. Στην περίπτωση που ο παίκτης με την μπάλα στο χέρι έχει εκτελέσει ένα μη έγκυρο σπάσιμο, ο παίκτης αυτός είναι υποχρεωμένος να τοποθετήσει την μπάλα πίσω από το δεύτερο διαμάντι (head string) και να χτυπήσει σημαδεύοντας προς τα εμπρός. Σε κάθε περίπτωση, όταν μια μπάλα της άλλης ομάδας μπαίνει σε τσέπη με μη έγκυρο τρόπο, παραμένει στην τσέπη.


Χτύπημα της μπάλας Νο 8

Όταν όλες οι μπάλες-στόχοι έχουν τοποθετηθεί σε τσέπες και η μόνη μπάλα που έχει απομείνει είναι η Νο 8, τα "σκρατς" και τα φάουλ δεν έχουν ως αποτέλεσμα την ήττα - ωστόσο, ο αντίπαλος θα πάρει την μπάλα στο χέρι. Θα πρέπει να "δηλωθεί" μία τσέπη σε αυτό το στάδιο.


Ορισμός της σειράς στο μπιλιάρδο στο ίντερνετ

Ένας παίκτης μπορεί να εκτελεί πολλά διαδοχικά χτυπήματα όταν είναι η σειρά του. Ο παίκτης διατηρεί τη σειρά του για όσο διάστημα εκτελεί έγκυρα χτυπήματα και τοποθετεί στις τσέπες μπάλες από τη δική του ομάδα, όπως περιγράφεται πιο πάνω. Σε περίπτωση μη έγκυρης βολής ή μη εκτέλεσης βολής, η σειρά περνά στον αντίπαλο. Σε περίπτωση που ένας παίκτης βάλει σε τσέπη μία μπάλα της αντίπαλης ομάδας, η μπάλα θα παραμείνει στην τσέπη και η σειρά θα περάσει στον αντίπαλο ο οποίος θα παίξει με τη μπάλα στο χέρι. Η τοποθέτηση σε τσέπη μιας μπάλας της αντίπαλης ομάδας μετά την τοποθέτηση σε τσέπη μιας μπάλας της σωστής ομάδας τερματίζει τη σειρά, αλλά δεν θεωρείται φάουλ.

Αυτόματη ήττα

Αυτόματη ήττα στο παιχνίδι έχουμε όταν:

Έχει γίνει φάουλ οποιουδήποτε είδους κατά την τοποθέτηση της μπάλας Νο 8 σε τσέπη.

Η μπάλα Νο 8 τοποθετήθηκε σε τσέπη η οποία δεν είχε δηλωθεί από τον παίκτη.

Η μπάλα Νο 8 τοποθετήθηκε σε τσέπη ενώ υπάρχουν και άλλες μπάλες στο τραπέζι.

Η μπάλα Νο 8 τοποθετήθηκε σε τσέπη μαζί με την τελευταία μπάλα της σωστής ομάδας.

Το απλό σκρατς ή η διάπραξη φάουλ όταν πρόκειται να παιχτεί η μπάλα Νο 8 δεν έχει ως αποτέλεσμα ήττα στο παιχνίδι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΤΗΝ PLAY89 KAI ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΑΘΛΑ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ PLAY89

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το www.billiardinfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στο Μπιλιάρδο. Τα πάντα για το online Μπιλιάρδο.

WWW.BILLIARDINFO.GR © ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ INFO.GR