Μπιλιάρδο info.gr. Τα πάντα για το Μπιλιάρδο

το Μπιλιάρδο

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ

Το μπιλιάρδο είναι ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι σε διεθνές επίπεδο. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλές έγινε στις ευρωπαικές αυλές και την αριστοκρατία μετά τον 16ο αιώνα, μιας και εκείνοι είχαν τη οικονομική δυνατότητα για να αποκτήσουν τα πανάκριβα τραπέζια του μπιλιάρδου.

Σήμερα όμως μπορούμε να μιλάμε για ένα αναγνωρισμένο λαικό άθλημα μιας και στο μπιλιάρδο δεν υπάρχουν πια ταξικοί διαχωρισμοί. Σε όλο το κόσμο, εκατομύρια άνθρωποι ασχολούνται με το μπιλιάρδο, υπάρχουν διεθνείς ομοσπονδίες, παγκόσμια και τοπικά πρωταθλήματα που κάνουν τη φήμη του μπιλιάρδου και των παικτών του ακόμη μεγαλύτερη.

Στην Ελλάδα το μπιλιάρδο για πολλά χρόνια δεν είχε και την καλύτερη φήμη μιας και ο πολύς κόσμος το θεωρούσε μια απασχόληση για αργόσχολους. Μπιλιάρδο οι περισσότεροι μπορούσαν να παίξουν μόνο σε λέσχες - σφαιριστήρια που δεν επιτρέπονταν η είσοδος σε νέους κάτω των 18 ετών. Έτσι ήταν τα πράγματα, όμως η διάχυση της δημοτικότητας του παιχνιδιού στα λαικά στρώματα, έδωσε μια υπόγεια δυναμική στο ελληνικό μπιλιάρδο που σήμερα διαθέτει πολύ αξιόλογους αθλητικούς συλλόγους και μια αναγνωρισμένη ομοσπονδία. Το χαρακτηριστικό είναι ότι οι έλληνες παίκτες βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους διεθνώς και μας χαρίζουν συνεχώς επιτυχίες και σε ατομικό και εθνικό επίπεδο. Το ελληνικό μπιλιάρδο έχει ένα φωτεινό παρόν και όπως όλα δείχνουν ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον.

ΤΟ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ

Το www.billiardinfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στο Μπιλιάρδο. Τα πάντα για το online Μπιλιάρδο.

WWW.BILLIARDINFO.GR © ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ INFO.GR